Fjern uønsket indhold på dine billeder på 1 minut

af Anne Hundborg
Fjern uønsket indhold på dine billeder på 1 minut

Om det er et søm på væggen, en ledning der hænger ned, en grim stikkontakt eller andet forstyrrende i dit billede, så kan det være irriterende at stå med et ellers fuldendt Instagram billede, der blot ødelægges af lige dén plet på væggen! Heldigvis er der et lyn hurtigt fix til at fjerne forstyrrende elementer, så længe de ligger op af en ensfarvet baggrund. Læs med i dagens indlæg og kom hurtigt irriterende objekter til livs:)

Når du skal fjerne uønskede elementer på dit billede ud fra denne super simple vejledning, så kræves der 2 ting. For det første skal dit billede have en ensartet/ensfarvet baggrund rundt om de elementer der skal fjernet. Det kan fx være et søm på en hvid væg, en stikkontakt på en farvet væg, en plet på et sort gulv osv. For det andet så skal du have Snapseed installeret på din telefon. Er du i tvivl om hvordan du får Snapseed installeret samt hvordan du åbner billeder deri, så se min vejledning HER, hvor jeg gennemgår – blandt andet ved hjælp af Snapseed – hvordan man få insta-venlige hvide vægge på 2 minutter:)

1. Åbn dit billede i Snapseed

Billedet jeg bruger som eksempel er fra min søns værelse, hvor der hænger en sort krog i loftet samt en vildfaren ledning. Begge dele vil jeg gerne have fjernet, så de ikke forstyrrer det jeg egentlig vil vise med billedet. Det første jeg gør er åbne mit billede i Snapseed – herefter ser min skærm sådan her ud:

fjern-uønsket-indhold-på-billeder-1

Kan i se den sorte krog samt den halve ledning i loftet? Det er dem jeg nu vil fjerne!

2. Åben din Værktøjs-palette

Tryk på Værktøjer nederst i dit billede, her har du alle Snapseeds billederedigeringsværktøjer. I dagens guide bruger vi kun 1 enkelt af disse; nemlig “Healing” – se markeret med cirkel. Tryk herpå og dit billede åbner op i “Healing-mode”

fjern-uønsket-indhold-på-billeder-2

3. Fjern uønskede elementer på billede

Når du er i healing-mode, ser du dit billede på normalvis. Dit eneste værktøj er din finger, som nu er omdannet til et intelligent viskelæder. At heale et billede, betyder blot at du lader Snapseed genskabe og replikere omgivelser der ligger op af det du ønsker fjernet. Ergo; ønsker du et søm fjernet vil Snapseed forsøge at erstatte sømmet med de omgivelser der ligger umiddelbart op af og det er derfor en ensfarvet baggrund er krævet, som nævnt tidligere.

Det første du gør er at zoome ind på billedet, dér hvor du ønsker ting fjernet. Du zoomer som du ellers vil gøre på din mobil. I mit eksempel herunder har jeg zoomet ind på den sorte krog i loftet.

Det næste du gør er at tage din finger og gnide/glide den over dét du ønsker fjernet (området bliver nu rødt, så du kan se hvor du berører). Gentag om nødvendigt flere gange, hvis du ikke får en helt ensartet baggrund i første hug.

Når du er tilfreds med din healing og når billedet er som ønsket gemmer du på fluebenet nederst til højre.
Slutteligt gemmer du dit billede på din mobil, ved at trykke EKSPORTER->GEM.

And that’s it: sådan fjerner du søm, ledninger, stikkontakter, pletter mm på dine billeder på 1 minut!

Du er måske interesseret i

Skriv en Kommentar